Image module

PLAVA ŠPILJA – ŽANJICE – MAMULA

Image module

Plan izleta

Naša najtraženija brodska tura pružiće vam mogućnost uživanja u raznolikosti crnogorskog priobalja iz potpuno drugačijeg ugla. Polazak iz glavne gradske luke u Herceg Novom. Naše prvo odredište je šljunčana plaža na poluostrvu Luštica. Žanjice, inače popularno kupalište, okruženo je zelenim rtovima i maslinjacima koji pružaju savršenu prirodnu hladovinu tokom cijelog dana. Na samoj rivi nalaze se odlični restorani i barovi.

Plava špilja, jedna od najatraktivnijih pećina, smještena je na dnu stijene visoke 100 metara, između uvale Zlatna luka i rta Mokra gora. Naziv je dobila po nestvarnoj indigo plavoj boji koja nastaje refleksijom sunčevih zraka. Sunčeva svjetlost prodire u pećinu, bojeći je nevjerovatnim nijansama plave boje, koje će vas ostaviti bez daha. Dubina mora unutar špilje je oko 5 metara.

Obilazak završavamo panoramskim razgledanjem ostrva Mamula sa fascinantnim utvrđenjem, poznatog i kao ostrvo smrti. Tokom oba svjetska rata tvrđava je služila kao zatvor, a pod komandom Benita Musolinija pretvorena je u koncentracioni logor poznat po okrutnim metodama mučenja zatvorenika.

Ruta: Herceg Novi-Žanjice-Plava špilja-Mamula

Cijena aranžmana obuhvata

  • porciju girica
  • piće dobrodošlice
  • porciju lubenice

Cijena po osobi 15€