Image module

DUBROVNIK

Dubrovnik je jedna od najposjećenijih destinacija, ne samo u Hrvatskoj, već u čitavoj Europi. Nevjerovatna arhitektura, stara gradska jezgra, čisto, plavo more čine ga nesvakidašnjom atrakcijom.

Kamene zidine, duge 1940 kilometara, kojima je opasan, a koje su kroz burnu istoriju, štitile grad od osvajača, danas su najprepoznatljivija znamenitost grada. Izgrađene su u Srednjem vijeku, a dosežu visinu od 25 metara. Ključ u obrani grada imale su fortifikacije izgrađene unutar zidina poput tvrđave Revelin, kule Minčete, kule Bokar i tvrđave svetog Ivana.

Stradun je glavna i čuvena ulica u starom gradskom jezgru Dubrovnika, a povezuje Vrata od Pila i Vrata od Ploča. Ulica je duga 300 metara i skriva prave arhitektonske dragulje poput stare romaničke katedrale, crkve Sv. Spasa, palače Sponza, velike i male Onofrijeve česme, te crkve Sv. Vlaha (zaštitnika Dubrovnika).

Image module

Plan izleta

Polazak iz Herceg Novog, sa parkinga preko puta glavne autobuske stanice u 08:30.

Nakon pasoške kontrole i prelaska državne granice, put nastavljamo Jadranskom magistralom, kroz Molunat, Čilipe, Cavtat i Mline, slikovita primorska mjesta krajnjeg juga Hrvatske, do odredišta, stanica Pile ili Ploče, u Dubrovniku. U Dubrovnik stižemo oko 09:40, u zavisnosti od zadržavanja na granici. Nakon slobodnih aktivnosti, u 16:00 slijedi povratak, sa stanica Pile ili Ploče. Dolazak u Herceg Novi planiran je oko 17:30.

Poslijepodnevni izlet u Dubrovnik počinje u 14:00, sa povratkom u Herceg Novi oko 22:00.

Cjelodnevni izlet počinje u 08:30, sa povratkom u Herceg Novi oko 20:30

Cijena aranžmana obuhvata

  • prevoz klimatizovanim vozilima visoke turističke klase
  • mapa Dubrovnika (Stari grad)
  • osiguranje

Cijena po osobi 18€